Министърът на енергетиката на Съединените щати Дженифър Гранхолм заяви в

...
Министърът на енергетиката на Съединените щати Дженифър Гранхолм заяви в
Коментари Харесай

САЩ твърдят, че руският газ е най-мръсният в света

Министърът на енергетиката на Съединените щати Дженифър Гранхолм съобщи в четвъртък, че природният газ, създаден в Русия, е " най-мръсният " в света, заяви ТАСС.

На чуване в комисията по просвета, космос и технологии на Камарата на представителите на Съединени американски щати тя беше помолена да разяснява построяването на газопровода „ Северен поток 2 “.

" Определено сме срещу този водопровод. И ще кажа от името на Министерството на енергетиката, че една от аргументите - с изключение на геополитическите въпроси, свързани с Русия - смятам този водопровод за доста рисков е, тъй като ще пренася най-мръсния  природен газ на Земята ", сподели Гранхолм и подчерта, че не е взела участие в междуведомствени съвещания по въвеждането на наказания против „ Северен поток 2 “.

Русия обаче твърди, че американски екологичен фракинг е най-мръсният в света. 

Американският полутечен природен газ (LNG) се създава от посредством фракинг на шистов природен газ, който е един от най-мръсните в промишлеността, и по-късно се подава към заводите за по-нататъшно втечняване. След това LNG се транспортира с танкери до Европа, което в допълнение усилва общите излъчвания на парникови газове през целия витален цикъл на американския LNG, настояват руснаците.

Според данните на " Газпром ", оповестени предходната година, излъчванията на парникови газове от доставките на съветски газ през тръбопроводите " Северен поток " и " Турски поток " са повече от три пъти по-ниски от доставките на LNG от Съединени американски щати за Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР