Mинистърът на енергетиката Александър Николов потвърждава, че в изпълнение на

...
Mинистърът на енергетиката Александър Николов потвърждава, че в изпълнение на
Коментари Харесай

Министър Николов: Ще подам оставка в понеделник, твърденията за Газпром са спекулации

Mинистърът на енергетиката Александър Николов удостоверява, че в осъществяване на решението на политическа партия „ ИТН “, ще подаде оставката си в понеделник .

С оглед на появилите се изявления по отношение на аргументите за този акт, прецизираме, че всички медийни интерпретции , включващи енергийна политика, изключително такава в областта на търговия, пренос и доставки на природен газ, са чиста проба спекулации . Оставката на министър Николов е политическо решение, показват още от МИ. По-рано през днешния ден се появиха изказвания, че Има Такъв Народ са желали продължение на доставките по контракта с " Газпром ".

В същото време като принципал на министерството на енергетиката, министър Николов не е упълномощавал нито един от заместниците си да пояснява по свое убеждение връзките ни с „ Газпром “ . Както неведнъж е подчертавано „ Булгаргаз “ е в деен, действителен контракт с „ Газпромекспорт “. Същият е в едностранно несъблюдение, до момента в който българската страна съблюдава всички търговски, правни и регулационни условия.

Министерство на енергетиката категорично акцентира, че след този интервал напъните на целия екип, както на „ Български енергиен холдинг “ и прилежащите сдружения, са да се извършват прецизно газовите поръчки, на база дълготрайни, предвидими и устойчиви партньорски връзки . В унисон с водената политика на държавно равнище са извършени голям брой срещи, за дейно осъществяване на диверсификация и доста понижаване на зависимостта от който и да е съответен снабдител на горива.

Няма решение на партия Има Такъв Народ в противоположна посока и дейностите и напъните са били напълно в синхрон с политиката на държавното управление . Цялостната политика на партия Има Такъв Народ в енергийната сфера е за опазване на публичен интерес, ясна стратегическа евроатлантическа посока и минимизиране в оптимален мащаб рисковете и отрицателните резултати по време на тежък геополитически спор, гласи позиция на министерството, ръководено от Николов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР