Министърът на енергетиката Александър Николов обсъди инвестиционните перспективи в страната

...
Министърът на енергетиката Александър Николов обсъди инвестиционните перспективи в страната
Коментари Харесай

Министър Николов разговаря с президента на „КонтурГлобал“ Джоузеф Брандт

Министърът на енергетиката Александър Николов разиска капиталовите вероятности в страната с президента и основен изпълнителен шеф на „КонтурГлобал“ АД Джоузеф Брандт.

В диалога взе участие и Красимир Ненов, изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа „КонтурГлобал Марица изток 3“ АД. Необходимостта от енергийна промяна в синхрон с провокациите на европейската Зелена договорка и редом с това – опциите за увеличение на енергийната сигурност и самостоятелност в подтекста на военните дейности в Украйна бяха в центъра на полемиката. Двете страни се съгласиха, че в актуалната обстановка без личен енергиен запас, какъвто са лигнитните въглища, сигурността на енергийната система в България е на практика невъзможна. Използването на този базов запас обезпечава непоклатимост и предвидимост на пазара на електрическа енергия както у нас, по този начин и в целия район, защото България е чист експортьор на електрическа енергия.

Министър Николов увери своите посетители, че огромна част от средствата в поддръжка на енергийната промяна, които следва да получи страната ни, ще бъдат ориентирани към Стара Загора. Регионът предлага богати благоприятни условия за вложения и съвременно индустриално развиване и ние приветстваме вложения в България на компании от ранга на „КонтурГлобал“, сподели министър Николов. По неговите думи, всеки план, който ще спомага за диверсификация и енергийна сигурност в страната, е добре пристигнал. Перспективите за хващане на въглерод, развиването на ВЕИ мощности и на инфраструктура за водород бяха част от откроените вероятности за енергийна промяна на комплекса „Марица Изток“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР