Министърът на енергетиката Александър Николов коментира ситуацията около . Той

...
Министърът на енергетиката Александър Николов коментира ситуацията около . Той
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката проговори за ситуацията в Берое

Министърът на енергетиката Александър Николов разяснява обстановката към . Той съобщи, че няма разумна причина Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 да продължи да спонсорира старозагорския тим. Пред Българска национална телевизия Николов разгласи, че няма по какъв начин сдружението да вади към 5 милиона лв. годишно за издръжката на клуба.
" На фона на цялото действие на Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 и мащабите, с които работи, Берое не е забележителен разходен детайл, само че е най-рационалният. До колкото съм осведомен управлението на Български енергиен холдинг е дал своя вот единомислещо това нещо да бъде прекъснато. Не знам за какво се обръща толкоз огромно внимание на нещо, което е ясно за какво се случва. В последна сметка приказваме за най-малко 5 милиона лв. годишно, които идват за сметка на сдружение, което обслужва цялата енергийна система. няма никаква разумна причина това да продължава. Не мога да намеря директна връзка сред футбол и енергетика ".
" Дружество, което е натрупало съществени задължения, може да отделя някакви средства зза обществена или спортна активност, единствено когато покаже задоволително положително финансово здраве. Ако се подкрепя спорт, то не може да е за сметка на други. Дори и страната и БФС да вземат решение избрани сдружения да дотират спортна активност, то това би трябвало да е за всички. Не може да е преференциално определено. Дори и това, че Топлоелектрическа централа Марица се намира в Старозагорска област, той фунционира за цялата система. Разходите, в случай че следват да бъдат покривани от Български енергиен холдинг, те са за цялото население ".
" Май месец или юни, тогава в ролята ми на заместник-министър, направихме одит на финансовото положение на Топлоелектрическа централа Марица Изток. Още тогава беше осведомено ръководдството на Български енергиен холдинг, косвено и управлението на футболния клуб, че това нещо би трябвало да се възнамерява.
Всеки един безкористен шеф следва да предприеме естествени стъпки. Причината да не се подхващат са тривианлни - откогато Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 насислтвено е заставен да спонсорира активност извънредно непривична за него, това нещо се отсрочва поради всенародната местна обич. Не очаквайте да не взимаме непопулярни решения, които обаче са в интерес на цялото общество ".
" Клубът и все още разполага с избрани активи - футболисти, база. Ако е толкоз скъп, нямаше проблем да има притежател. Всички огромни футболни клубове минаха през това нещо. И те следва да бъдат ръководени обикновено. За да се случи това нещо тези изкуствено основани от страната патерици би трябвало да изчезнат ", сподели енергийният министър.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР