Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов е изпратил

...
Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов е изпратил
Коментари Харесай

Божанов предлага как да се премахнат `чадърите` за рецидивисти на пътя -

Министърът на електронното ръководство в оставка Божидар Божанов е изпратил писмо до Министерство на вътрешните работи с предложение по какъв начин да бъде открито има ли рецидивисти на пътя, както и по какъв начин да се отстранен " чадърите " над нарушителите.

В профила си във той коментира, че концепцията е да бъдат оповестени данните за всички актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления.

" Със заличени персонални данни на нарушителите, само че с анонимизирани идентификатори, тъй че да стане ясно, в случай че има рецидивисти. От данните няма да е ясно кой е рецидивистът, само че ще бъде ясно в кой град какъв брой водачи има с голям брой нарушавания ", изяснява Божанов.

Той показва, че данните ще могат да бъдат употребени и за разбори за повишение на пътната сигурност от общините и неправителствения бранш.

" Смятам, че ще имаме задоволително време за техническата работа по публикуването на тези данни, които ще допринесат за по-безопасни пътища, по-ефективен надзор и предварителна защита, и прекъсване на " чадърите " над извършители. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР