Министърът на електронното управление Божидар Божанов предложи отпадане на синия

...
Министърът на електронното управление Божидар Божанов предложи отпадане на синия
Коментари Харесай

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Божидар Божанов иска отпадане на синия талон и облекчение при плащане на глоби

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов предложи отпадане на синия ваучър на водачите и облекчено заплащане на санкции, оповестиха от пресцентъра на „ Демократична България “, представени от Дарик.

Електронно връчване и заплащане на фишове е планувано в промените, които Министерството на електронното ръководство (МЕУ) и Министерство на вътрешните работи са заложили в Закона за придвижване по пътищата. Това ще постави завършек на опашките в КАТ, защото ще отпадне нуждата жителите персонално да получат и платят фиша си на място, допълват от Демократична България.

Вече ще бъде допустимо електронно връчване на санкциите през Системата за несъмнено електронно връчване на МЕУ.

Фишовете ще се считат за връчени, в случай че бъдат платени онлайн или с карта.

Измененията плануват още отпадане на синия ваучър и стикера за застраховка “Гражданска отговорност”, които също следва да бъдат цифровизирани.

Законопроектът е качен за 30-дневно публично разискване - до 13 май, след което ще бъде импортиран в Народното събрание.

" Министерството на електронното ръководство продължава дейната си работа по поетите задължения, взаимно с всички институции, за по-бързата им реализация и улеснение на жителите ", разяснява министър Божидар Божанов
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР