Министърът на електронното управление Божидар Божанов отрече да е разпореждал

...
Министърът на електронното управление Божидар Божанов отрече да е разпореждал
Коментари Харесай

Божидар Божанов отрече да е разпореждал спирането на официални руски сайтове

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов отхвърли да е разпореждал прекъсване на публични съветски уеб сайтове.

" Покрай една публикация тия дни се появи неверната интерпретация, че Министерството на електронното ръководство е блокирало достъпа до съветски медии.

Както съм представен и в самата публикация - това не е правилно. Лично ревизирах дали адресите на няколко огромни съветски медии и организации не са попаднали в листата със злонамерени адреси, по който работихме с ГДБОП (има по какъв начин това да се случи, в случай че от същите сървъри или мрежи се изследва непозната инфраструктура). Няма ги там. ", съобщи Божанов във фейсбук.

Както написах през вчерашния ден - оправянето с дезинформацията е надалеч по-сложно от блокиране на няколко уеб страницата.

МЕУ няма пълномощия да блокира наличие, а пълномощията на ГДБОП по Закона за киберсигурност са ясно написани и не включват наличие, използване на наказания и други Действаме напълно в границите на закона, добави министърът на електронното ръководство.

По данни на консуматори и публицисти до някои от формалните съветски уеб сайтове продължава да няма достъп. Потребители споделят, че от А1 им дават отговор по отношение на прекъсването на мобилните версии на съветските уеб сайтове, че решението е на държавното управление, взаимно с ГДБОП. Като мярката била подхваната до края на спора Русия - Украйна.

Депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов съобщи в отговор на въпрос в изявление на Dir.bg, че също не знае за сходно решение на държавното управление.

" Що се отнася до решение на държавното управление - няма такова. Аз не знам да има такова разпореждане. Смятам, че това е някаква тъпа самодейност, тъй като това рисково доста наподобява на " културата на заличаването ", съобщи Симов.

Но посочи, че с сътрудници ще питат по какъв метод министерство на електронното ръководство е филтрирало някакви зловредни ай пи адреси, измежду които попадат и сътрудници публицисти, които, напълно обикновено е, да отварят и съветски уеб сайтове, с цел да видят и другата позиция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР