Министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова отчете изградените мостове с

...
Министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова отчете изградените мостове с
Коментари Харесай

Павлова: По време на европредседателството градихме мостове към Русия и Турция

Министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова регистрира построените " мостове " с Русия и Турция по време на първото българско председателство на Европейски Съюз, което е било от изгода за бизнеса и страната.

" По време на председателството България не отиде на изток или на запад допълнително или по-малко - позиционирахме се там, където сме, а ние сме страна на кръстопът “, сподели Павловапред Нова телевизия. Тя добави, че страната ни би трябвало да държи за евроатлантическата позиция, само че това не значи да прекъсва връзките с сътрудниците си.

" За България Русия е стратегически и стопански сътрудник. Това, че изградихме мостове към Русия, а не ги изгорихме по време на председателството има единствено изгоди за българския бизнес, който се нуждае от наливане на капитали и вложения. Градихме мостове към Турция, тъй като пък това е защитната бариера за нас, с цел да няма в България напън от незаконни мигранти “, съобщи Павлова.

Според нея отпущането на средствата за Турция е било въпрос на заключителната фаза и по думите ѝ това е другият триумф на българското председателство. Става въпрос за решението Европейски Съюз да преведе и другата половина от обещаните на Анкара близо 3 милиарда евро поради това, че стопира мигрантите към Европейски Съюз.

Премиерът Бойко Борисов през днешния ден е в Австрия, където в планината Планай ще съобщи ротационното председателство на Виена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР