Министър-преседателят Бойко Борисов е поздравил в телефонен разговор президента на

...
Министър-преседателят Бойко Борисов е поздравил в телефонен разговор президента на
Коментари Харесай

Бойко Борисов поздрави Реджеп Ердоган за изборната победа

Министър-преседателят Бойко Борисов е поздравил в телефонен диалог президента на Турция Реджеп Ердоган за изборната победа при провелите се през вчерашния ден предварителни президентски и парламентарни избори в южната ни съседка, заяви държавната пресслужба.

"Убеден съм, че изразената през днешния ден воля на турския народ ще бъде основа за постоянното и консолидирано развиване на Турция във всички области ", е декларирал българският министър председател.

Той е изразил задоволство от засилените контакти сред София и Анкара в последните години и е показал, че разчита дейното двустранно съдействие да продължи.

„ Вярвам, че дружно ще работим за подсилване на връзките сред нашите две страни в региона на миграцията, както и за мира и стабилността в района “, сподели още Борисов.

Той е срещнал Ердоган с позицията, която през днешния ден съобщи пред европейските водачи в Брюксел, че съглашението с Турция би трябвало да продължи, с цел да бъде преодоляна мигрантската рецесия и че за следващ път е настоял Европейски Съюз да изплати останалата част от контрактуваните средства.

Турският президент е благодарил на българския министър председател и е изразил вяра за още по-успешно партньорство сред двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР