Министър-председателят Стефан Янев поздрави Олаф Шолц по повод избирането му

...
Министър-председателят Стефан Янев поздрави Олаф Шолц по повод избирането му
Коментари Харесай

Стефан Янев изпрати поздравителен адрес до новоизбрания германски канцлер Олаф Шолц

Министър-председателят Стефан Янев поздрави Олаф Шолц във връзка избирането му за Федерален канцлер на Федерална република Германия. Премиерът Янев изпрати до новоизбрания немски канцлер приветствен адрес, в който акцентира отличното положение на двустранните връзки сред България и Германия и показва очакване, че и в бъдеще ще продължи да се развива обичайното приятелско и тясно взаимоотношение във всички посоки от съвместен интерес.



" С оглед на настоящите провокации, пред които е изправен Европейският съюз, смятам, че обединяването на държавите-членки към съответни стъпки за решение на проблематичните въпроси е от основно значение. Убеден съм, че със стратегически, политически и стопански сътрудник като Германия, дружно ще допринесем за постигането на тази значима за бъдещето на Европа цел ", акцентира още министър председателят Янев в приветствения адрес.

Българският министър-председател насочва пожелания за здраве и триумф във високоотговорната задача на Олаф Шолц като Федерален канцлер на Федерална република Германия.

В началото на актуалната седмица министър председателят Стефан Янев изпрати приветствен адрес и до Карл Нехамер във връзка встъпването му в служба като Федерален канцлер на Република Австрия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР