Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей обяви преди по-малко от час

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей обяви преди по-малко от час
Коментари Харесай

Извънредно от Острова: Тереза Мей обяви сензационна новина за Брекзит!

Министър-председателят на Англия Тереза Мей разгласи преди по-малко от час сензационна вест. Тя съобщи, че от тук нататък персонално тя ще води договарянията за Брекзит с Европейския съюз. Това предадоха международните организации.

„ Аз ще повеждам договарянията с Европейския съюз, дружно с министъра по въпросите за Брекзит Доминик Рааб, който ще ме замества “, съобщи Мей в изказване пред английския парламент, оповестява Блиц.

БЛИЦ напомня, че крайната дата за излизане на Англия от Европейски Съюз е 29 март 2019 година, а в последните дни се заприказва че Островът може да напусна Евросъюза без съглашение.

До странната обстановка се стигна, откакто в кабинета на Мей заваляха куп оставки поради несъгласието на редица основни политици и министри с визията й за Брекзит.

Последната – девета, оставка Мей получи на 16 юни, когато парламентариста реакционер от Корнуол (Югозападна Англия) Скот Ман , който се причисли към евроскептичните бунтари, се отдръпна от поста на парламентарен персонален секретар в министерството на финансите.

Вълната от оставки стартира с оставката на вече  някогашния министър за Брекзита Дейвид Дейвис , малко по-късно обяви  отдръпването си и външният министър Борис Джонсън .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР