Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак обяви частно финансиране в размер

...
Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак обяви частно финансиране в размер
Коментари Харесай

Великобритания обяви частни инвестиции от 37 милиарда долара за нови проекти

Министър-председателят на Англия Риши Сунак разгласи частно финансиране в размер на 29,5 милиарда паунда (37,2 милиарда долара) за нови планове в Обединеното кралство, откакто повече от 200 изпълнителни шефове пристигаха в Лондон за Глобалната капиталова среща на върха 2023.


Правителството на Обединеното кралство съобщи, че новите вложения ще основат 12 000 работни места " в нашите най-иновативни браншове, в това число технологии, науки за живота, възобновими енергийни източници, жилищно строителство и инфраструктура ", съобщи Агенция Франс Прес.

" Днешните вложения са голям избор на доверие в бъдещето на стопанската система на Обединеното кралство ", съобщи Сунак в изказване преди откриването на събитието в двореца Хамптън Корт, близо до Лондон.

" Привличането на световни вложения е в основата на моя проект за развиване на стопанската система ", добави той.

Инвестициите включват 10 милиарда паунда през идващите четири години от австралийския фонд IFM Investors " за огромни инфраструктурни планове и планове за енергиен преход ".

Испанската енергийна компания Iberdrola разгласи финансиране в размер на 7 милиарда паунда за офшорна вятърна инфраструктура, а американският софтуерен колос Microsoft възнамерява да влага 2,5 милиарда паунда в инфраструктура за изкуствен интелект (ИИ), в това число центрове за данни.

Германската компания BioNTech Laboratories ще влага към 1 милиарда паунда за 10 години, като ще разшири научноизследователската и развойната си активност с нова лаборатория в Кеймбридж, Източна Англия, както и с експертен център за изкуствен интелект в Лондон.

На 24 ноември японският авто колос Nissan разгласи, че ще влага до 2 милиарда паунда в построяването на два нови модела електрически коли в Обединеното кралство, както и на голяма фабрика за произвеждане на акумулатори.

В оповестения предходната седмица бюджет министърът на финансите Джереми Хънт отдели 4,5 милиарда паунда помощ за стратегически промишлени браншове, в това число автомобилостроене, аерокосмическа индустрия, зелена сила и науки за живота.

Това е второто издание на срещата на върха, която за първи път се организира през 2021 година

Сунак и министърът на бизнеса и търговията Кеми Баденоч откриха събитието, като в него участваха изпълнителни шефове, измежду които Стивън Шварцман от Blackstone, Аманда Блан от Aviva, Дейвид Соломан от Goldman Sachs и Джейми Даймън от JP Morgan Chase. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР