Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо заяви, че Украйна ще трябва

...
Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо заяви, че Украйна ще трябва
Коментари Харесай

Роберт Фицо: Украйна ще трябва да се откаже от част от територията си

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо съобщи, че Украйна ще би трябвало да се откаже от част от територията си. Според него Украйна ще бъде изправена пред контракт, сходен на Мюнхенското споразумение от 1938 година, вследствие на което страната ще загуби част от земята си.

" Украйна и Съединените щати ще сключат мир с Русия. И се притеснявам, че Украйна ще стане жертва, както ние станахме жертва на Мюнхенското съглашение. Ето какво мисля аз. Ще бъде доста мъчително и се чудя какъв е смисълът да убиваме 100 000 души от двете страни ", сподели Фицо.

В същото време той смята, че Русия в никакъв случай няма да се съгласи да се откаже от Крим или Донбас.

" Много е евентуално Украйна да стане жертва на великите сили и това евентуално ще се случи. Много скърбя, само че до момента в който издевателстват с Украйна, те се бият до последния украински боец ", уточни словашкият министър председател, представен от Фокус.

В момента Словакия не оказва военна помощ на Украйна. Братислава е за преустановяване на военните дейности и започване на договаряния. По-рано Фицо изрази вяра, че спорът в Украйна може да завърши скоро.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР