Министър-председателят на Руската федерация е заразен с коронавирус и се

...
Коментари Харесай

Премиерът на Русия е приет в болница

Министър-председателят на Руската федерация е инфектиран с ковид и се намира в самоизолация в една от градските лечебни заведения.
Това заяви Националната осведомителна работа (НСН) на Русия с позоваване на прессекретаря на премиера Борис Беляков, написа БГНЕС. Според Беляков лекари ще наблюдават положението на премиера.

Фактът, че Михаил Мишустин е дал позитивна проба за ковид, стана прочут в четвъртък. Той разгласи това по време на видео среща с съветския президент Владимир Путин.

За интервала на лекуване на Мишустин неговите отговорности ще извършва първият вицепремиер Андрей Белоусов. Съответният декрет беше подписан от Путин.

Мишустин стана министър-председател на Русия на 16 януари 2020 година, заменяйки на този пост Дмитрий Медведев. Началото на неговия период съответства с разразилата се пандемия от ковид, която засегна целия свят. В Русия тя настъпи по-късно и сега е в своя пик. Броят на инфектираните в страната със смъртоносния вирус надвишава 100 000 души и тя бързо се изрича в антикласацията и към този момент е измежду десетте най-засегнати страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР