Министър-председателят на Румъния, Марсел Чолаку, сподели в интервю за Financial

...
Министър-председателят на Румъния, Марсел Чолаку, сподели в интервю за Financial
Коментари Харесай

Румъния започва обучение на украински пилоти на F-16

Министър-председателят на Румъния, Марсел Чолаку, показа в изявление за Financial Times, че остава да се получат нужните разрешителни, преди да може да стартира образованието на украински водачи за американски изтребители F-16 в Румъния. Той изрази убеденост, че този развой ще отнеме единствено няколко дни, защото цялата логистика към този момент е готова.

Чолаку уточни, че чака протоколите за образованието на водачите да бъдат подписани в идващите няколко дни. Той акцентира, че всичко е готово във връзка с логистиката.

Украински водачи ще бъдат обучавани с поддръжката на голям брой страни, в това число Дания, Нидерландия, Белгия, Канада, Люксембург, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Швеция и Обединеното кралство. Проектът към този момент е стартирал, като на 22 август датските въоръжени сили оповестиха, че украински военнослужещи са пристигнали във военновъздушната база " Скридструп ".

Съединените щати също са изразили подготвеност да прегледат опцията за образование на украински водачи за ръководство на изтребители F-16 на своята територия, написа news.bg.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР