Министър-председателят на Ливан Саад Харири хвърли най-неочаквано оставката си днес!

...
Министър-председателят на Ливан Саад Харири хвърли най-неочаквано оставката си днес!
Коментари Харесай

Неочаквано: Премиерът на Ливан хвърля оставка!

Министър-председателят на Ливан Саад Харири хвърли най-неочаквано оставката си през днешния ден! Това се случва единствено година откакто бе назначен, предава Ройтерс. " Обявявам оставката си от премиерския пост ", съобщи Харири, който се намира в Саудитска Арабия, в изказване, излъчено от саудитската сателитна телевизия " Ал Арабия ". Той упрекна шиитското придвижване Хизбула и неговия съдружник Иран, че се пробват да се постановат в Ливан. Иран упражнява въздействие върху ориста на страните в региона. Хизбула е маша на Иран освен в Ливан, само че и в другите арабски страни, съобщи Саад Харири.

Той сподели, че ситуацията в Ливан припомня онази от времето, когато беше погубен татко му Рафик Харири, и че се бои, че той също може да бъде погубен, показва Ройтерс.

Рафик Харири - ливански министър председател от 1992 до 1998 година и от 2000 до 2004 година - почина при атентат на 14 февруари 2005 година Бейрут, напомня ТАСС. Четирима членове на Хизбула са упрекнати за убийството, раздрусало Ливан.

Представители на авторитетното въоръжено придвижване Хизбула има и в настоящето държавно управление.

30-членният кабинет на Саад Харири значително съумя да защищити страната от последствията от гражданската война в прилежаща Сирия, отбелязва АП. Очаква се оставката да ускори напрежението в Ливан, добавя организацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР