Министър-председателят на Латвия „категорично“ отхвърли предложението на Eвропейската комисия за

...
Министър-председателят на Латвия „категорично“ отхвърли предложението на Eвропейската комисия за
Коментари Харесай

Латвия категорично отхвърли предложението за бюджет на ЕС

Министър-председателят на Латвия „ изрично “ отхвърли предлагането на Eвропейската комисия за идващия дълголетен бюджет, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Във вторник Европейски Съюз предложи да се харчи повече за Италия и другите страни членки, които са ударени от мигрантски и стопански рецесии и по-малко за постоянните страни. Ако този бюджет се одобри, Латвия ще взима с 13% по-малко от кохезионните фондове, а Полша и Унгария ще търпят даже по-големи загуби.
„ Това е недопустимо за Латвия “, съобщи министър председателят на страната Марис Кучинскис, който беше представен от националната телевизия и добави: „ Категорично отхвърлям актуалното предложение “. Кучинскис прикани Комисията да преразгледа цели си за финансиране и да избере такива, които страните членки на съюза биха очаквали да бъдат в идващия бюджет.
„ След като знаем, че ще има намаляване… ние желаеме еластичност във връзка с стратегиите “, сподели той и добави „ Латвия би трябвало да може да избира къде да влага и къде да не и да може да не следва стратегия, наложена и от Европейската комисия “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР