Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху е готов да обяви замразяване

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху е готов да обяви замразяване
Коментари Харесай

Нетаняху замразява съдебната реформа

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху е подготвен да разгласи заледяване на законодателството за осъществяване на правосъдната промяна, оповестява англоезичното издание The Jerusalem Post, като се базира на данни от радио Kan. Уточнява се, че съответното послание на премиера се чака преди обед, предава.

По-рано президентът на Израел Исак Херцог прикани обединението да се откаже от провеждането на промяната на фона на огромните митинги, които обгърнаха страната.

" Тази вечер видяхме доста сложни подиуми. Обръщам се към премиера, държавното управление и членовете на обединението: страстите са сложни и мъчителни. Дълбока паника обгръща хората. Сигурността, стопанската система, обществото - всичко е застрашено. Очите на целия народ на Израел са обърнати към вас “, увери президентът.

" В името на единството на народа на Израел, в името на отговорността Ви приканвам неотложно да спрете законодателството. Обръщам се към всички партийни водачи в Кнесета, обединението и опозицията: поставете жителите над всичко и се дръжте отговорно и самоуверено без повече закъснение “, прикани Херцог.

Масовите митинги продължиха в Тел Авив през цялата нощ, откакто Нетаняху уволни министъра на защитата Йоав Галант поради апела му към обединението да замрази законодателството.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР