Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас смята, че безизходната ситуация около

...
Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас смята, че безизходната ситуация около
Коментари Харесай

Националистически подход към Брекзит видя гръцкият премиер

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас счита, че безизходната обстановка към излизането на Англия от Европейския съюз е резултат от " националистическия метод " и " шовинистичната изразителност " при решаването на политическите, икономическите и обществените проблеми на страната. Ципрас изрази мнението си по тематиката в изявление за английския вестник " Файненшъл таймс ", представено от ТАСС.

" Брекзит е доста неприятно развиване на събитията както за Европа, по този начин и за Англия ", споделя Ципрас. " Но всичко, което виждаме през днешния ден, е разследване от шовинистичната изразителност, обещанията за пробив посредством националистически метод, а не посредством групови решения ", декларира гръцкият министър председател, представен от Българска телеграфна агенция.

Той напомни, че Гърция от своя печален опит е осъзнала, че продължаването на участието в еврозоната и Европейски Съюз подхожда на националните й ползи.

" Ако в такава значима страна като Англия има толкоз доста компликации в търсенето на път за Брекзит, представете си какво (би могла да преживее) Гърция. Събитията към излизането на Обединеното кралство от общността потвърждават, че този път, националистическият път, не съставлява посока, благодарение на която е допустимо да бъде реализиран пробив в разрешаването на действителните проблеми ", добавя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР