Министър-председателят на Белгия заяви, че нарастващите разходи за енергия могат

...
Министър-председателят на Белгия заяви, че нарастващите разходи за енергия могат
Коментари Харесай

Де Кроо: Европа я чакат десет тежки зими

Министър-председателят на Белгия съобщи, че възходящите разноски за сила могат да основат дълготрайни усложнения за страната през идващите зимни сезони.

" Следващите пет до 10 зими ще бъдат тежки ", съобщи Александър Де Кроо, до момента в който посещаваше терминал за полутечен природен газ (LNG) в Зеебрюге, западния пристанищен град на страната.

Де Кроо съобщи, че обстановката е сложна за Европа и че някои браншове са изправени пред съществени проблеми заради възходящите цени на силата, заяви анадолската организация.

Той добави, че интензивно наблюдават обстановката, като акцентира, че е значимо да бъдат готови за най-лошото.

Повишаването на цените на силата се отрази на белгийската стопанска система, изключително в секторите, които разчитат в огромна степен на силата. Твърди се, че индустриалният потенциал на някои браншове е намалял на половина. Една четвърт от природния газ в страната се употребява в индустрията.

Приемайки най-лошия сюжет, при който Русия изцяло приключва доставките на газ, Европейски Съюз разгласи проект за понижаване на потреблението на газ с 15% от август до март, с цел да се понижи последователно търсенето. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР