Министър-председателят на Беларус Роман Головченко заяви, че през следващите дни

...
Министър-председателят на Беларус Роман Головченко заяви, че през следващите дни
Коментари Харесай

Минск готви ответни санкции срещу Запада

Министър-председателят на Беларус Роман Головченко съобщи, че през идващите дни Минск ще одобри пакет от ответни стопански наказания против Запада.

" Подготвили сме и през идващите дни ще представим пакет от ответни стопански ограничения на ограничаващите дейности, подхванати против нашата страна ", съобщи Головченко пред публицисти след среща с президента по въпросите на социално-икономическото развиване на страната, съобщи организация БелТА.
Беларус дефинира като неуместни новите наказания на Европейски Съюз
Беларус дефинира през днешния ден като неуместни новите наказания на Европейски Съюз и неговите съдружници против страната, упрекната в повтарящи се нарушавания на човеш...

По думите му Беларус няколко пъти е отлагала сурови ответни ограничения, като е разчитала на благоразумието на другата страна, само че " то не се е показало ".

" Списъкът ще бъде много дълъг. Това към този момент няма да са така наречен асиметрични ограничения и няма да са официални ограничения. Това ще бъдат стопански ограничения в отговор на натиска, на който сме подложени ", акцентира Головченко.

Той също по този начин съобщи, че последният пакет от западни наказания буди неразбиране и слага под въпрос професионализма на хората, които ги приготвят.

" Отдавна щях да ги изгоня за непрофесионално държание ", сподели министър председателят. Той изясни, че в миналото се е твърдяло, че " глобите се постановат на бизнеси, следени от " режима ". " И те даже дефинираха критериите: когато страната има 50 или повече % ", сподели той.
Европейски Съюз одобри новите наказания против Беларус, в листата е и " Белавиа "
Съветът на Европейския съюз (ЕС) утвърди през днешния ден петия пакет от наказания против Беларус по отношение на миграционната рецесия хо границата с на ст...

В същото време в новия пакет от наказания, сподели той, към този момент има предприятия, в които страната има доста по-малък дял. " Дори не можете да определите вярно глобите ", споделя Головченко.

Според него налагането на наказания от страна на Запада е " първо, нелегитимно, и второ, от това страдат жителите, за които те сякаш се грижат ".

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР