Министър-председателят на България Бойко Борисов говори в ефира на Дарик.

...
Министър-председателят на България Бойко Борисов говори в ефира на Дарик.
Коментари Харесай

Премиерът: Всички сме зажаднели за футбол и спорт, но не мога да си позволя да платя с човешки животи

Министър-председателят на България Бойко Борисов приказва в ефира на " Дарик ".

Ето какво сподели министър председателят по отношение на футбола, спорта и възможното му възобновяване в близко бъдеще:

" Това, че футболът ни липсва, не значи че ще се промени обстановката незабавно. Мутафчийски описа какво се случи след футболни мачове. Това не стои на неговото внимание, тъй като задачата му е да държим България на ниските равнища по болни и умряли. Щабът смята, че това е вярно.

В сферата на спорта се мислят доста неща. Политиците най-обичат бъдещето време. Мои сътрудници по този начин приказват. В Италия щели да разхлабен ограничения, само че от 4-и май... Имаше конферентна връзка сред спортните министри. Споделиха се опита и всичко в страни, в които олимпийският цикъл не е преустановяван. Изолирани са състезателите, тестват се и по този начин.

Подготвили сме проект за възобновяване за момента, в който карантината падне. Тогава състезатели, треньори ще бъдат тествани. Няма да има достъп на външни лица. Ще се настаняват в базите поединично. Ще има лекари, които да наблюдават спазването и всички ограничения. Ще има график за прилагане на залите и така нататък

Мисли се по спортните въпроси. Внимателно следим какво се случва в другите страни.

Не е единствено футболът. Баскетбол, волейбол, всичко. В Германия в четвъртък ще си приказват по тематиката. Има ли позитивна процедура в настояще време, ще създадем всичко, че да подпомогнем спортно-състезателната активност на клубовете.

Преди пандемията осигурихме средства за няколко клуба. Да употребяват пандемията и да си оправят оборудванията.

Не че извинявам Мутафчийски, само че дано да има метод, който да подсигурява здравето на спортистите. А и на публиката.

Видяхте какъв брой са умряли във Англия. " Ще започва шампионата, само че учениците да не помнят за вървене на учебно заведение... ". Там стегнаха ограниченията. Тук сме демократични, в това отношение. Това у нас е единствено тъй като реагирахме бързо, наложихме вървене с маски, държанието и така нататък

С всеки ден се опитваме да облекчаваме карантината, само че и да пазим здравето. Ще мине и това знамение.

Всички желаят да чуят, че от на следващия ден - " Ура! " и хайде. Трябва да внимаваме. Да се подсигурим за бъдеще. А не да бързаме.

Докато няма ваксина, никой не може да бъде сигурен.

Мачове, които си напомням има, само че доста липсва футболът. Всички сме зажаднели за футбол. Чувам, че се разяснява беларуското състезание в ефир, все едно, че е британското.

Който и мой сътрудник да се изкуши да угоди на нацията, към този момент заплати с хиляди човешки животи. Не мога да си го разреша това! ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР