Министър-председателят на България Бойко Борисов е поканил либийския си колега

...
Министър-председателят на България Бойко Борисов е поканил либийския си колега
Коментари Харесай

Борисов покани либийския си колега да посети България

Министър-председателят на България Бойко Борисов е поканил либийския си сътрудник Файез Сарадж да посети България. Това е станало по време на телефонен диалог, в който двамата са разискали проблема със арестувания в България транспортен съд " Бадр ". Премиерът на Либия е приел поканата на министър-председателя Бойко Борисов да посети България в най-скоро време, оповестиха от държавната пресслужба.
Двамата министър председатели са се разбрали да бъдат поръчител за развиването на икономическите връзки и български компании още веднъж да стъпят на либийския пазар.Премиерът на Либия е благодарил на Бойко Борисов и на българското държавно управление за тяхната навременна интервенция и демонстрираното предпочитание въпросът да завърши с позитивен за двете страни край, допълват още от държавната пресслужба.
Пред българския министър-председател Файез Сарадж е подчертал, че удобният процес на събитията ще даде доста мощен знак за бъдещото съдействие сред България и Либия. Премиерът Сарадж бе безапелационен, че позитивното решение на проблема с кораба ще даде спомагателен подтик на двустранните и икономическите връзки сред двете страни, допълват още от пресцентъра на Министерски съвет.
Припомняме, че танкерът „ БДИН “ към този момент се намира на бургаското пристанище. Той ще остане на рейд по отношение на зародилия частно-правен спор сред “Булгаргеомин” и либийските управляващи.
" Решението за връщането на танкера е взето на общо заседание на компанията, макар че “Булгаргеомин” има юридическо право да разполага с морското транспортно средство ", съобщи Асен Кавдански, представител на мениджмънта на “Булгаргеомин”.
" Аз управлявам транспарантна компания и съм подготвен да дава всички нужни документи, с цел да се позволи този чисто юридически спор ", добави още Асен Кавдански. Екип на компанията е подготвил всички нужни документи и има подготвеност за цялостно подпомагане за разрешаване на създалата се обстановка. Политизирането на обстановката основава спомагателни затруднения и за двете страни.
" Танкерът бе арестуван от българските управляващи на пристанище Бургас, като част от подхванатите от „ Булгаргеомин “ дейности за събиране на законни вземания с безусловно законни дейности “, добави Асен Кавдански. Ръководството на компанията подхваща серия от ограничения за бързо и правилно разрешаване на проблема.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР