Министър-председателят на Австралия Скот Морисън заяви, че правителството е анулирала

...
Министър-председателят на Австралия Скот Морисън заяви, че правителството е анулирала
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия разкри защо е анулирана повторно визата на Джокович

Министър-председателят на Австралия Скот Морисън съобщи, че държавното управление е анулирала визата на Новак Джокович за повторно, с цел да отбрани страната от „ мъчно извоюваните триумфи “ против пандемията от ковид.

„ Австралийците направиха доста жертви по време на тази пандемия и с право чакат резултатът от тези жертви да бъде предпазен “, показа той в свое изказване.

PM Scott Morrison took pains to mention “sacrifices” Aussies made during pandemic.

That sentiment was always going to be a huge hurdle for Djokovic to overcome in winning over hearts, minds…and visas.

Craig Tiley and Djokovic *completely* misread the mood/landscape.
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg)
Припомняме, че по-рано денем визата на международния номер 1 бе анулирана за повторно, като той е изправен пред депортация. Решението на имиграционния министър Алекс Хоук значи, че сърбинът няма да има право да получи нова австралийска виза в идващите три години, с изключение на при избрани условия.

Междувременно, един от водещите имиграционни юристи – Кристофър Левингстън, е на мнение, че Джокович може да подаде молба до Федералния съд за предписание за прекъсване решението на министъра.

„ Джокович е извънредно добре екипиран и има способен екип към себе си. Той може да остане и да се бори или да си тръгне “, разяснява Левингстън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР