Министър-председателят на Албания Еди Рама увери, че местните избори, насрочени

...
Министър-председателят на Албания Еди Рама увери, че местните избори, насрочени
Коментари Харесай

Еди Рама: Местните избори ще се проведат, не си играйте с огъня

Министър-председателят на Албания Еди Рама увери, че локалните избори, планувани за 30 юни, ще се проведат в цялата страна, като предизвести тези, които дръзнат да „ нарушат “ този развой, да не си „ играят с огъня “, оповестява скопското електронно издание МКД, съобщи   FocusNews.

Във връзка с институционалната и политическа рецесия, която породи поради различието сред Рама и президента Илир Мета за датата на осъществяване на локални избори, министър председателят означи, че решението е ясно и че то се поддържа цялата интернационална общественост.

„ Хората имат право да избират деня, избран от Конституцията, а законът и политиците имат задължението да излязат пред хората. Който не излезе пред хората, той е свободен да го направи, само че историята сподели, че освен не получава нищо, а в противен случай, заплаща огромна политическа цена ”, акцентира Рама.

По мотив изказванията на опозицията, че няма да има избори, Рама съобщи, че това е „ обезверено изпитание, което няма никакъв късмет да спре основата на разпоредбите на демократичното общуване ". „ Не е проблем, че упорствам за избори, за съблюдаване на Конституцията и правото на жителите да избират ", акцентира Рама.

Албанският президент Илир Мета отсрочи локалните избори преди две седмици, обяснявайки това решение с „ дълбоката политическа рецесия " в страната. Албанската съпротива ще организира деветия си митинг, а водачът на обединената съпротива Лулзим Баша от Демократическата партия съобщи, че няма да се откаже от настояването за оставка на Рама, съставянето на преходно държавно управление и оповестяването на предварителни парламентарни избори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР