Министър-председателят Кирил Петков заминава на официално посещение в Република Сърбия

...
Министър-председателят Кирил Петков заминава на официално посещение в Република Сърбия
Коментари Харесай

Кирил Петков заминава на официално посещение в Сърбия

Министър-председателят Кирил Петков отпътува на публично посещаване в Република Сърбия на следващия ден, по покана на сръбския министър председател Ана Бърнабич, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

В рамките на визитата българският министър председател ще организира среща на четири очи с министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, след което се планува пленарно съвещание на двете публични делегации. В Белград министър председателят Кирил Петков ще бъде признат от сръбския президент Александър Вучич и ще се срещне също по този начин с ръководителя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич.

Във фокуса на диалозите ще са тематиките за европейската интеграция на Сърбия и района на Западните Балкани, двустранните връзки, енергийното съдействие, инфраструктурата и стопански въпроси от общ интерес.

Във водената от премиера Кирил Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев. В рамките на визитата министър Николов ще организира среща със сръбския вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР