Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на работно посещение в Съединените

...
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на работно посещение в Съединените
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков на двудневно посещение в САЩ

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на работно посещаване в Съединените американски щати. На 9 и 10 май министър председателят Петков ще е във Вашингтон, където по покана на ръководителя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген ще взе участие в Лидерска среща на най-високо равнище, заяви пресцентърът на Министерски съвет.

Заедно с Петков ще бъдат министрите на енергетиката Александър Николов, на защитата Драгомир Заков, както и от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Петков ще взе участие в интернационална лидерска среща и ще има диалози с представители на американското държавно управление.Срещата е основна самодейност на Конференцията, одобрена като един от най-значимите интернационалните конгреси по въпросите на външната политика и сигурността.

В рамките на визитата си във Вашингтон министър председателят Кирил Петков също по този начин ще организира диалози с високопоставени представители на държавното управление на Съединени американски щати и с президента на Световната банка Дейвид Малпас, с цел да утвърди тясното партньорство на България със Съединени американски щати и интернационалната общественост.

В известието на държавната пресслужба се споделя, че визитата е и част от проект за координирано решение на проблемите с природния газ. Във фокуса на диалозите ще бъдат ограниченията за енергийна самостоятелност и сигурност на България след едностранното преустановяване на доставките от страна на Русия.

Премиерът Петков ще сложи въпроси от дневния ред на България в подтекста на съветската експанзия в Украйна, в това число опазване и одобряване на българския суверенитет в енергетиката, защитата и вложенията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР