Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Словашката република

...
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Словашката република
Коментари Харесай

Кирил Петков ще участва в глобалния форум по сигурността в Словакия

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещаване в Словашката република на 2 и 3 юни

Това оповестиха от държавната пресслужба. Премиерът ще взе участие в 17-ото издание на Глобалния конгрес по сигурността „ ГЛОБСЕК “ – една от одобрените интернационалните конференции по сигурност.

За поредна година събитието ще събере стотици участници от целия свят, в това число над 30 държавни и държавни ръководители, министри на външните работи и на защитата.

Тазгодишното издание на форума е отдадено на тематиката „ Изграждане на резистентност в разделения свят “. Водещ акцент в полемиките ще бъде войната в Украйна и реакцията на световната демократична общественост на съветската експанзия.

В първия ден от форума министър-председателят Кирил Петков ще взе участие в лидерския панел „ Реалността за сигурността по източната граница на Европейски Съюз “ дружно със словашкия министър председател Едуард Хегер и с премиера на Латвия Кришянис Каринш.

В рамките на визитата си в Братислава Петков ще организира редица двустранни срещи, в това число с министър-председателя на Словашката република. В Братислава министър председателят Кирил Петков ще бъде придружаван от министъра на защитата Драгомир Заков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР