Министър-председателят Кирил Петков ще бъде изслушан днес в парламента за

...
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде изслушан днес в парламента за
Коментари Харесай

Парламентът изслушва Кирил Петков за резултатите от посещението му в Македония

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде изслушан през днешния ден в Народното събрание за резултатите от визитата му в районен съд Македония и извършеното у нас междуправителствено съвещание сред двете страни.

Изслушването ще е точка първа за петъчното пленарно съвещание, а предлагането за него е на депутатите Даниел Митов и Екатерина Захариева от ГЕРБ.
Ковачевски: Отношенията с България са върнати на най-високо политическо равнище
Отношенията с България са върнати на най-високо политическо равнище. Това сподели министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски...
Прочети повече
Премиерът Кирил Петков посети районен съд Македония на 18 януари 2022 година Там беше контрактувано основаването на 4 четири междуведомствени групи за съдействие с районен съд Македония, като остава да работи и взаимната историческа комисия сред двете страни.

Четирите ведомствени групи са за съдействие с РСМ в областите стопанска система, търговия и иновации; междуведомствена работна група за съдействие с Република Северна Македония в областите инфраструктура, превоз и свързаност; междуведомствена работна група за съдействие с РСМ в областите европейско съдействие – зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона и междуведомствена работна група за съдействие с Република Северна Македония в областите просвета, просвета и обучение и юноша.

На 25 януари 2022 година бе извършено взаимно съвещание сред държавното управление на България и РСМ в София. Премиерът Петков съобщи, че откритият разговор ще замести езика на омразата, а добросъседството ще бъде издигнато на фундамент. „ Прогресът, който беше реализиран беше осезателен с ясни резултати и по напълно друг и градивен звук се организира това, което е било в минали години ”, разяснява министър председателят Петков.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР