Министър-председателят Кирил Петков поздравява Димитър Ковачевски по повод встъпването му

...
Министър-председателят Кирил Петков поздравява Димитър Ковачевски по повод встъпването му
Коментари Харесай

Петков към Ковачевски: Позицията ни за РСМ е последователна

Министър-председателят Кирил Петков поздравява Димитър Ковачевски във връзка встъпването му в служба като министър председател на Република Северна Македония и пожелава триумф на новото държавно управление в Скопие.

„ Очаквам дружно да работим за нов градивен разговор и разбирателство в интерес на двустранните ни връзки, чието развиване е от огромна изгода за жителите на България и на Република Северна Македония “, акцентира министър председателят Петков.

Министър-председателят отбелязва, че позицията на страната ни по европейската вероятност на нашия непосредствен комшия Република Северна Македония е поредна и ясна.

Според премиера Петков добросъседството може да донесе съществени позитиви не единствено за двете страни, само че и за целия район.

Ковачевски одобри властта от Заев

Новоизбраният министър председател на районен съд Македония Димитър Ковачевски одобри тази заран публично ръководството на страната от досегашния министър-председател Зоран Заев.

Церемонията по приемане и предаване на властта се организира в постройката на държавното управление.

Новото държавно управление на Ковачевски беше определено тази нощ от Народното събрание с 62 гласа „ за “, 46 „ срещу “ и без въздържали се, напомня БГНЕС.

В обръщението си към депутатите новоизбраният министър председател съобщи, че фокусът на държавната стратегия е върху жителите, стопанската система, оправянето с последствията от пандемията и енергийната рецесия. Той уточни, че на страната не са нужни нови избори, анонсира увеличение на пенсиите и растеж на минималната и междинната работна заплата, както и промени в образованието.

Относно разногласието с България Ковачевски съобщи, че диалозите ще продължат, ще станат по-интензивни и няма да застрашат македонската еднаквост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР