Министър-председателят Кирил Петков поздрави Еманюел Макрон по повод преизбирането му

...
Министър-председателят Кирил Петков поздрави Еманюел Макрон по повод преизбирането му
Коментари Харесай

Петков поздрави Макрон по повод преизбирането му за президент на Франция

Министър-председателят Кирил Петков поздрави Еманюел Макрон във връзка преизбирането му за президент на Френската република, оповестиха на интернет страницата на Министерския съвет.

Премиерът Петков изпрати до Макрон приветствен адрес, посредством който пожелава доверието на френските жители да бъде източник на увереност и порив в този значим за Франция и Европа миг.

„ Уверен съм, че в този миг на съдбовни провокации, пред които сме изправени, ще продължим да работим сполучливо дружно за отбраната на мира, сигурността и цивилизационните полезности на европейския континент, в името на обединена и мощна Европа “, посочи още Петков в приветствения адрес.

Българският министър-председател насочи пожелания за здраве и триумфи и изрази вяра, че откритите другарски връзки и градивно съдействие сред България и Франция, както и резултатното партньорство в границите на Европейския съюз, НАТО и интернационалните организации, ще продължат да се развиват и задълбочават в полза на двата другарски народа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР