Министър-председателят Кирил Петков нарече фалшиви новини информацията, че САЩ готвят

...
Министър-председателят Кирил Петков нарече фалшиви новини информацията, че САЩ готвят
Коментари Харесай

Петков нарече фалшиви новини информацията за санкции на САЩ срещу България

Министър-председателят Кирил Петков назова " подправени вести " информацията, че Съединени американски щати готвят наказания против България поради позицията на страната за участието на Северна Македония в Европейския съюз.

" Първо желая да кажа, че няма никакви опасности от никакви наказания, това бяха подправени вести и подправени тълкования. На Балканите исторически ние постоянно сме мислели, че някоя велика мощ ни е проблем или чакаме помощ от някоя велика мощ. Е, стига толкоз, оттук насетне зависи от нас, никой различен не може да ни свърши работата, с изключение на ние самите ", разяснява министър председателят пред българските медии в края на визитата си в Скопие.
От „ Възраждане “ желаят посланикът на Съединени американски щати да изясни за заканата за наказания против България
От партия „ Възраждане “ желаят посланикът на Съединени американски щати да изясни за заканата за наказания против България.  " Призоваваме вършиме...
Прочети повече
Припомняме, че по-рано през днешния ден представителят на държавния департамент на САЩ  Нед Прайс разгласи, че администрацията на президента  Джо Байдън  не обмисля наказания против българското държавно управление.

Само два дни по-рано обаче конгресменът Клаудия Тени  заяви в интервю за македонската редакция на " Гласът на Америка ", че България се пробва да наложи своята позиция на Северна Македония и не се преценява с апелите да се откаже от ветото си върху еврочленството на някогашната югорепублика.

" Не съм сигурна дали глобите сега са подобаващи, само че те биха могли да бъдат. Това е нещо доста дейно, изключително в случай че те не престават да основават спънки и да излъчват негативизъм по отношение на Северна Македония и Албания ", сподели тогава Тени, която е някогашна служителка на Генералното консулство на Югославия в Ню Йорк и понастоящем е закостенял политик от Републиканската партия, който взе участие в разнообразни американо-македонски формати.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР