Министър-председателят Кириакос Мицотакис заяви пред канадски телевизионен водещ, че Гърция

...
Министър-председателят Кириакос Мицотакис заяви пред канадски телевизионен водещ, че Гърция
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция е отворена за бизнес

Министър-председателят Кириакос Мицотакис съобщи пред канадски ефирен водещ, че Гърция е отворена за бизнес.


Мицотакис, първият гръцки министър-председател, който посещава Канада от повече от 40 години насам, седна с водещия на предаването " Период на въпроси " на CTV Васи Капелос в Монреал за извънредно изявление, излъчено в неделя, по време на визитата си в Канада през уикенда.

Икономистите предвиждат постоянен стопански напредък и изстудяване на инфлацията през идващите години за Гърция след повече от десетилетие на дълбока икономическа рецесия.

" Гърция прави, съгласно мен, много впечатляващо икономическо завръщане, оставихме рецесията зад тила си ", сподели той. " И считам, че това е добър миг да се обърне внимание и на канадската бизнес общественост, че би трябвало да огледа добре на Гърция и да обмисли разполагането на капитал там ".

В изявлението си Мицотакис разиска и разноските за защита - и нуждата Канада да реализира задачата на НАТО за консумиране на два % от Брутният вътрешен продукт за защита - както и продължаващата война в Украйна.

" Разбирам, че постоянно има прелъщение да не се харчат пари за защита, а да се харчат за други цели, само че в нашия случай в никакъв случай не сме имали този разкош ", сподели той. " Винаги сме изразходвали повече от два % за защита ".

" Но доколкото това е групова цел на алианса на НАТО, мисля, че е значимо всички страни да реализират тази цел ", добави той.

Мицотакис приказва и за комерсиалното съглашение сред Канада и Европейския съюз, известно като СЕТА, и за забавянето на ратификацията му - тематика, която той съобщи, че сигурно ще разиска с канадския министър-председател Джъстин Трюдо този уикенд./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР