Министър-председателят Гълъб Донев проведе среща с работодателски организации в Министерския

...
Министър-председателят Гълъб Донев проведе среща с работодателски организации в Министерския
Коментари Харесай

Работодателите подкрепиха кабинета в борбата с инфлацията

Министър-председателят Гълъб Донев организира среща с работодателски организации в Министерския съвет. Разговорът е част от инициираните от премиера работни формати за разискване на ценообразуването при питателните артикули и опциите за понижаване на инфлацията.

 

От работодателските организации дефинираха инициирането на срещата като добър сигнал, за това, че разговорът от предходния мандат на кабинета, ще продължи сполучливо.

 

Във фокуса на срещата е била енергетиката, ПВУ и европейските стратегии, както и инфлацията.

 

По отношение на енергетиката правят оценка високо, че продължава мярката по обезщетенията за бизнеса. Мярката е до края на март и по-късно би трябвало да се намерения по какъв метод би трябвало да се продължи.

 

Дискутирано е за вероятни диференцирани подходи във връзка с обезщетенията, само че предвид на късия период, ще се придържат към мярката, която към този момент работи и е удовлетворителна за бизнеса, съобщи Цветан Симеонов от БТПП.

 

По отношение на европейските стратегии организациите са поискали да се ускорят нещата.

 

По отношение на въвеждане на еврото работодателите са обърнали внимание, че са предопределени средства за запознаване на обществото с позитивните и негативни резултати. Симеонов съобщи, че са поели ангажимент да дават публичност на това, което е потребно за бизнеса и поддържат влизане на България в еврозоната допустимо по-скоро.

 

По отношение на инфлацията - работодателските организации утвърждават посоката на кабинета, само че предлагат повече публичност за обществото за тези браншове, където има прекомерно огромни и необясними разлики от производителите до крайния консуматор. Комисия за защита на конкуренцията и КЗП би трябвало повече да проявят интензивност, тъй като съгласно обществото има картел за цените на някои артикули. БТПП давва добра оценка на предходния кабинет, който е лимитирал корупцията.

 

 

Източник БНТ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР