Министър-председателят Гълъб Донев е гост на 36-ото заседание на Общото

...
Министър-председателят Гълъб Донев е гост на 36-ото заседание на Общото
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Оставката на говорителя на ЦИК няма как да повлияе на честността на изборите и на резултатите

Министър-председателят Гълъб Донев е посетител на 36-ото съвещание на Общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България.

Премиерът разяснява настоящи тематики пред публицисти.

Гледайте онлайн тук или на



Не мисля по какъв начин оставката на представителя на ЦИК би повлияла на честността на изборите и на резултатите от тях, сподели Гълъб Донев пред публицистите. В пълномощията на ЦИК е да си избере нов представител, в случай че досегашният представител не може да извършва тези функционалности. В Министерство на вътрешните работи се поставят старания по тази причина купеният избор, корпоративният избор и всички практики, които са свързани с непочтеност в осъществяване на изборите, да бъдат превантивно прекратени.

Гълъб Донев съобщи, че не би споделил, че има опция за манипулиране на вота - на хартиения и машинния и на резултатите при сборното записване на двата вота, само че би било добре да се записват настрана, с цел да се види хората, които са предпочели да гласоподават машинно какъв е техният дял от всички, които гласоподават. Но решението на ЦИК е такова. Донев не вижда проблем в тази област.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР