Министър-председателят Бойко Борисов заминава на официално посещение в Южна Корея

...
Министър-председателят Бойко Борисов заминава на официално посещение в Южна Корея
Коментари Харесай

Борисов заминава за Южна Корея, ще посети Хюндай Мотор Груп

Министър-председателят Бойко Борисов отпътува на публично посещаване в Южна Корея до 27 септември, оповестиха от държавния пресцентър.

Визитата му се организира в навечерието на 30-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред двете страни през 2020 година Това е първото посещаване на български министър председател в Република Корея. Премиерът ще се срещне с министър-председателя на Южна Корея Ли Нак-йон и президента Мун Дже-ин. В състава на делегацията са вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, на превоза Росен Желязков и на стопанската система Емил Караниколов.

В рамките на визитата министър председателят ще посети Центъра за научноизследователска активност на " Хюндай Мотор Груп " в град Хуасонг и Университета за непознати езици " Ханкук " в Сеул. България чака огромна южнокорейска инвестиция от 1,5 милиарда $ в построяването на цех за акумулатори за електрически автомобили, разгласи през август министър председателят по време на Каспийския стопански конгрес в Туркменистан.

В средата на септември се организира второто съвещание на Съвместната българо-корейска комисия за икономическо съдействие в Сеул, след което стана ясно, че фирмите с южнокорейско присъединяване в България са 249, а вложенията от азиатската страна у нас възлизат на 213 млн. евро, което я подрежда измежду 30-те страни по общ размер вложения у нас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР