Министър-председателят Бойко Борисов взе участие в дискусията "Бизнесът и правителството

...
Министър-председателят Бойко Борисов взе участие в дискусията "Бизнесът и правителството
Коментари Харесай

Борисов: Стопихме контрабандата, вдигнахме двойно учителските заплати

Министър-председателят Бойко Борисов взе присъединяване в полемиката "Бизнесът и държавното управление в един тим ", проведена от Българския конгрес на бизнес водачите. На събитието участваха още представители на политическия кабинет и представители на бизнес общността.

Премиерът посочи, че ръководството е съумяло да надделее в битката с контрабандата.

"Когато преди две години поехме ръководството, контрабандата на цигари беше 34%, а бюджетът с два милиарда по-малко. Сега, по данни на тютюневите компании, контрабандата е под 7%. Смятайте годишно какъв брой милиарда черни пари са отивали не в сивия, а в черния бранш, тъй като това са черни пари ", съобщи Борисов.

Премиерът съобщи, че сходни резултати се дължат на големите старания да се съберат всички страни на казуса - митници, данъчни и прокуратура.

"Заделили сме 700 милиона от бюджета за 2018-а за приходи във всички сфери. За предходната година същата сума беше 150 милиона. Променяме над 100 закона, с цел да понижим административната тежест. Облекчаваме бизнеса по всевъзможен метод. Приоритет е образованието, по тази причина вдигнахме учителските заплати двойно, а това са 250 милиона годишно.

Борисов напомни отново, че България е седма по асимилиране на еврофондове в Европейския съюз. Пари, които съгласно него отиват при хората и по заводите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР