Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с лидера на гръцката

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с лидера на гръцката
Коментари Харесай

Борисов поздрави Мицотакис за победата на "Нова демокрация" на изборите

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с водача на гръцката партия " Нова народна власт " Кириакос Мицотакис, заяви държавната пресслужба.

Българският министър председател поздрави Мицотакис за успеха на ръководената от него партия на провелите се предварителни парламентарни избори през днешния ден, се споделя в известието.

Първите резултати на Министерството на вътрешните работи на Гърция при обработени съвсем 50% от вота
удостоверяват данните от екзит пол, съгласно които консервативната " Нова народна власт " взима над 39.7% и най-вероятно ще има опция да сформира независимо държавно управление.

" Високо оценявам добросъседските и другарски връзки сред България и Гърция, и съм убеден в отличните вероятности за развиване на ползотворното ни съдействие в двустранен, районен и в европейски проект ", означи министър председателят Борисов пред водача на присъдружната на ГЕРБ в ЕНП " Нова народна власт ".

Освен съдействието сред двете страни, акцент в телефонния диалог сред Борисов и Мицотакис бяха работата за европейското развиване на България и Гърция, транспортните коридори, инфраструктурните планове и други, се споделя в известието.

Всичко за резултатите от изборите в Гърция и първи мнения след вота следете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР