Министър-председателят Бойко Борисов проведе разширено съвещание с министъра на регионалното

Министър-председателят Бойко Борисов проведе разширено съвещание с министъра на регионалното ...

Борисов привика Димитров, Аврамова и Танева след разправията за водна криза.

Министър-председателят Бойко Борисов проведе разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров.
Днес в Народното събрание Десислава Танева отговори на обвинения, отправени от нейния колега . Екомнистърът съобщи, че се задава водна криза в земеделието и че Бургас е на път да повтори Перник. Той заяви, че между министерствата липсва на комуникация, а вземането на решения се бави. с преболедуването от COVID-19, а регионалният министър Петя Аврамова каза, че по-скоро приема изказването му в НС като „хвърлени в публичното пространство хаотични разсъждения”.

В парламента: Иде водна криза! При премиера: Няма водна криза (ВИДЕО) В парламента: Иде водна криза! При премиера: Няма водна криза (ВИДЕО)
Часове след като съобщи в парламента, че иде водна криза догодина, министарът на околната среда и водите Емил Димитров се озова при пре...
Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода за питейно-битовите нужди в страната, както и за земеделските производители и животновъдите, съобщиха от Министерски съвет.
„Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. До старта на проекта премиерът възложи на отговорните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор, а в същото време да се използва зимата и валежите,
Министър-председателят Борисов изиска осъществяването на пълна координация, както и да се обърне специално внимание на сондажите в населените места и върху освобождаването на вода от язовирите и за земеделците. „Защото от едните сондажи ползваме за битови нужди, а от другите - за земеделците и животновъдите“, каза още премиерът Борисов.
Министър Аврамова информира премиера Борисов, че подробният устройствен план за довеждащия водопровод на Перник е изготвен, обявен е в „Държавен вестник“ и след 19 декември ще бъде внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

ДПС иска оставки - или на Емил Димитров, или на цялото правителство ДПС иска оставки - или на Емил Димитров, или на цялото правителство
От ДПС поискаха премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента след притеснителните данни за състоянието на водните запаси у нас, които ...
В рамките на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите.
„Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите“, обърна се премиерът Борисов към министрите.

Източник: actualno.com