Министър-председателят Бойко Борисов прие представители на протестиращите работници в оръжейния

...
Министър-председателят Бойко Борисов прие представители на протестиращите работници в оръжейния
Коментари Харесай

След срещата при Борисов Емко и Министерство на икономиката започват преговори

Министър-председателят Бойко Борисов одобри представители на протестиращите служащи в оръжейния цех „ Емко “, които упорстваха да изложат проблемите си персонално пред него. Позицията им за развиването на обстановката през последните месеци беше показана от притежателя на предприятието Емилиян Гебрев и членове на Инициативния комитет.

„ Винаги съм бил на мнение, че би трябвало да се изслушват страните и да се откри решение в разговор “, уточни министър председателят. Прието беше предлагането му още през днешния ден да стартират договаряния сред управлението на предприятието и Министерството на стопанската система за изчистване на противоречивите въпроси към подписаните от „ Емко “ контракти.

„ Г-н Борисов изслуша и двете страни - министър Караниколов и нас - представителите на служащите и се срещна със обстановката. Премиерът разпореди на следващия ден да се осъществя работна среща в държавната „ Кинтекс “, чийто принципал е министърът, да се изяснят всички проблеми и да му се рапортува “, сподели Димитрина Маркова, финансов шеф на „ Емко ", съобщи БГНЕС.

„ След утрешното решение на нашите проблеми с нашите контракти, в случай че не се върне изходната обстановка към май месец, когато стартира офанзивата към нас по най-разумния метод за страната и за нас работещите в „ Емко “, митингите ще продължат. В сряда сме възнамерявали нов митинг, на който ще дойдат, не 1000, а може би повече от 1500 души. От утрешното дипломатично решение на министър Караниколов ще зависи дали митингите ни ще продължат “, изясни още Маркова.

От своя страна Емилиян Гебрев, притежател на „ Емко “ , съобщи, че упорстват нещата да се възстановят такива каквито са били май месец. Запитан по какъв начин е допустимо договорът да бъде върнат, откакто е трансфериран, той уточни: „ Това не е наш проблем, този който го е трансферирал, той да си го върне. Това не е наш проблем. Това си е проблем на министъра “.

„ Нас ни удовлетворява решение – кардинално. Не става въпрос единствено за нас. Това значи аз да вляза във вашата къща, да взема вашия ледник и да го дам на колежката ви тук. Не може да има такива неща – 21 век – има Конституция, има частна и държавна благосъстоятелност изравнени.Това е кардинален въпрос “, посочи притежателят на „ Емко “.

Ако всичко се върне на изходна позиция май месец – ние ще си понесем всички загуби, без да имаме каквито и да било искания, увери Гебрев.

Той добави, че в случай че е на мястото на Караниколов след подобен скандал, след такива груби неточности, с цел да си резервира достойнството и достолепието – тутакси и секундата, аз бих си подал оставката. Аз това бих направил. А в този момент дали той ще си я подаде или не – това е въпрос на морал и на вътрешно схващане, добави Гебрев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР