Министър-председателят Бойко Борисов посрещна гръцкия премиер Алексис Ципрас в Кирково,

...
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна гръцкия премиер Алексис Ципрас в Кирково,
Коментари Харесай

Борисов повози с колата си Ципрас. Обсъдиха сътрудничеството между Гърция и България

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна гръцкия министър председател Алексис Ципрас в Кирково, където ще дадат началото на построяването на междусистемната газова връзка сред България и Гърция.

Превърнало се в процедура в последно време, Борисов повози с автомобила си гостенина си. По време на пътуването българският министър председател срещна Ципрас с района и акцентира, че в него в мир живеят християни и мюсюлмани. Двамата разискаха и съдействието сред двете страни в разнообразни области.

„ Реализирането на междусистемната газова връзка сред България и Гърция ще има основна роля за целия район и за Европа “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на среща с гръцкия министър председател Алексис Ципрас преди формалния старт на построяването на интерконектора сред двете страни. „ Проектът е от стратегическо значение освен за нашите две страни, само че и за цяла Европа, в това число и за страните от Западните Балкани “, акцентира министър председателят Борисов и посочи, че интерконекторът ще докара до действителна диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ. В диалога с гръцкия си сътрудник Бойко Борисов напомни, че в управническата стратегия на българското държавно управление е заложено като приоритет гарантиране на енергийната сигурност и развиване на пазара, в това число подготвителните действия, възлагане на строителството на обекта и въвеждането в употреба на газовата връзка България-Гърция през 2020 година „ Изпълняваме поставените задания, с цел да осигурим инфраструктура, по която да се доставя газ за района при конкурентни условия “, уточни още министър-председателят, представен държавната пресслужба.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР