Министър-председателят Бойко Борисов подкара сам влака за Бургас. Той пристигна

...
Министър-председателят Бойко Борисов подкара сам влака за Бургас. Той пристигна
Коментари Харесай

Борисов подкара влака от Пазарджик за Бургас СНИМКИ

Министър-председателят Бойко Борисов подкара самичък влака за Бургас. Той дойде на гара Пазарджик, с цел да направи оглед на приемното здание. Ремонтът бе финансиран по Оперативна стратегия „ Транспорт “ на стойност 3,63 млн. лева, от които 3,085 млн. лева са от Европейски Съюз, оповестиха от държавната пресслужба.

Гара Пазарджик е приключена за 9 месеца в интервала януари-септември 2014 година Преди началото на плана през гарата са минавали 231 000 пасажери годишно. След модернизацията на гарата и на жп правата Септември-Пловдив броят на пасажерите е повишен на 260 000 души.

От гара Пазарджик министър председателят Борисов се качи на трен, с който ще премине по трасе за скоростно придвижване, построено по европейските стандарти за планиране на скоростни линии за пътнически транспорти. За премиера беше готова специфична комбинация, включваща блестящо червен локомотив, вагон-ресторант и пътнически вагон, които са част от композицията на експрес „ Слънчев бряг ” и са оборотни.

В пътническия вагон бе конфигуриран голям екран, на който камери предаваха онлайн всичко, протичащо се по трасето по време на пътуването. ръгвайки в посока Бургас, министър председателят самичък подкара влака.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР