Министър-председателят Бенямин Нетаняху каза, че десетки бойци от групировката Хамас

...
Министър-председателят Бенямин Нетаняху каза, че десетки бойци от групировката Хамас
Коментари Харесай

Нетаняху към Хамас: Предайте се, войната е към края си

Министър-председателят Бенямин Нетаняху сподели, че десетки бойци от групировката " Хамас " са се предали на израелските сили през последните дни, което съгласно него демонстрира неуспеха ѝ в битката против Израел.

" През последните няколко дни десетки терористи от Хамас се предадоха пред нашите сили. Те оставят оръжията си и се предават на нашите смели бойци ", споделя Нетаняху във видео изказване. Ще отнеме повече време, войната към момента е в цялостна мощ, само че това е началото на края на " Хамас ", прибавя той. Казвам на терористите от " Хамас ": Всичко свърши. Не умирайте за Яхия Синуар. Предайте се — в този момент. "

Припомняме, че ориста на Синуар е спорна. Ден по-рано беше обявено, че бил напуснал северната част на палестинския анклав, криейки се в филантропичен ескорт.

Миналата сряда беше обявено, че израелските сили са обкръжили негова къща.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели по това време, че " е въпрос на време да стигнем до самия Синуар ".

Последно, по-рано в неделя " Хамас " заплаши, че повече живи заложници няма да изоставен Газа, в случай че Израел не извърши настояванията. Според Тел Авив, стотици заложници към момента са в плен. 

На 7 октомври радикалната формация " Хамас ", основана в линията Газа, атакува Израел. В отговор Израел стартира военна интервенция против Хамас.

От 24 ноември в Газа беше в действие преустановяване на огъня, само че военните действия бяха възобновени на 1 декември, защото страните не съумяха да реализират неговото удължение.

Израел възнамерява да разшири военната си интервенция против " Хамас " през идната година, като се концентрира върху задачата да ликвидира трима основни водачи на палестинската въоръжена формация, в това число ръководителя на Газа Яхя Синвар, оповестява " Файненшъл таймс ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР