Министър-председателят акад. Николай Денков заминава за еднодневно работно посещение в

...
Министър-председателят акад. Николай Денков заминава за еднодневно работно посещение в
Коментари Харесай

Николай Денков ще бъде на еднодневно работно посещение в Атина

Министър-председателят акад. Николай Денков отпътува за еднодневно работно посещаване в Атина, оповестиха от пресслубата на Министерски съвет. Българският министър председател ще участва на вечеря, давана от гръцкия му сътрудник Кириакос Мицотакис, на която ще се разисква европейското бъдеще на страните от Западните Балкани.

Във вечерята ще вземат участие президентът на Черна Гора Яков Милатович, президентът на Сърбия Александър Вучич, министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, министър-председателят на Косово Албин Курти, ръководителят на Съвета на министрите на Босна и Херцоговина Боряна Кристо, министър-председателят на Румъния Йон-Марчел Чолаку, министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Молдова Мая Санду, както и президентът на Европейския съвет Шарл Мишел и президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

В рамките на визитата министър-председателят акад. Денков ще организира и редица двустранни срещи.

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис кани през днешния ден в от 20:15 ч. водачите на Западните Балкани и на страните членки на Европейския съюз в резиденция „ Максимос “ на вечеря и неофициална полемика за разширението на Съюза и за европейското бъдеще на района.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР