Министър-председателят акад. Николай Денков ще вземе участие в Световния икономически

...
Министър-председателят акад. Николай Денков ще вземе участие в Световния икономически
Коментари Харесай

Денков: Мотото на срещата в Давос е възстановяване на доверието

Министър-председателят акад. Николай Денков ще вземе присъединяване в Световния стопански конгрес, който събира интернационалния политически и финансов хайлайф в швейцарския алпийски курорт Давос. В центъра на полемиките тази година са хрумвания и тактики, свързани с икономическа неустановеност, екологични опасности, изкуствения разсъдък и противодействието на дезинформацията, оповестиха от държавната пресслужба.


Участието на премиера идва в подтекста на военните спорове в Украйна и Газа и възходящите световни провокации, отразени в Доклада за световните опасности през 2024 година Анализът акцентира нуждата от нови подходи и решения в оправянето с тях. Според отчета, дезинформацията е един от най-големите краткосрочни опасности, до момента в който рисковите метеорологични условия се издигат като основен дълготраен проблем.

Българският министър председателят ще вземе присъединяване във форума, където тези и други въпроси ще бъдат разисквани от международни водачи и специалисти от разнообразни области. Акад. Николай Денков ще взе участие в серия полемики и персонални диалози. Мотото на срещата в Давос тази година е „ Възстановяване на доверието ”. „ Темата е пряк отговор на ерозията на доверието, която се вижда в обществата и сред нациите “, счита министър-председателят акад. Денков.

Над 2 800 участници, в това число към 60 държавни и държавни ръководители, ще вземат присъединяване във форума в Давос. Сред водещите политически водачи ще бъдат френският президент Еманюел Макрон, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и китайският министър председател Ли Цян. Съединените щати ще бъдат показани от държавния секретар Антъни Блинкен. Очаква се наличие и на новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР