Министър-председателят акад. Николай Денков откри новата учебна година в Националната

...
Министър-председателят акад. Николай Денков откри новата учебна година в Националната
Коментари Харесай

Денков откри учебната година в НПМГ в София: От учителите зависи бъдещето

Министър-председателят акад. Николай Денков откри новата образователна година в Националната природо-математическа гимназия " Акад. Любомир Чакалов " в София.

Над 702 000 възпитаници от първи до 12-и клас ще влязат през днешния ден в класните стаи в 2349 учебни заведения в страната. Малко над 57 000 от тях ще прекрачат учебния предел за първи път. Учебната 2023/2024 година ще стартира също в 43 страни отвън границите на страната. Училищният звънец ще чуят близо 30 000 български деца, които се образоват в 398 неделни и в две български държавни учебни заведения в чужбина.

" Пожелавам ви една доста сполучлива година, Успех. Скъпи възпитаници, дано се чувствате спокойни в учебната среда, с цел да може да трупаме познание и опит с готовност. Дерзайте! Скъпи сътрудници, на добър час и триумф и на вас! "

С тези думи шефът на НПМГ Ивайло Ушагелов откри образователната година.

" На 15 септември тук, в тази гимназия, бяхме дружно с нашите обичани учители, преподаватели от Софийския университет и всички тези, които обичахме и на които вярвахме, че ще научим нещо и които ни направиха хора. Казвам и на Вас в този момент, вярвайте в себе си, в учителите си и бъдете сполучливи. Скъпи учители, цялото общество знае, че от Вас зависи какво ще е бъдещето ни и това на децата ни. Ние ще Ви поддържаме с каквото можем ", сподели министър председателят учен Денков.

Над 702 000 възпитаници от първи до 12-и клас ще влязат през днешния ден в класните стаи в 2349 учебни заведения в страната. Малко над 57 000 от тях ще прекрачат учебния предел за първи път. Учебната 2023/2024 година ще стартира също в 43 страни отвън границите на страната.

Училищният звънец ще чуят близо 30 000 български деца, които се образоват в 398 неделни и в две български държавни учебни заведения в чужбина.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР