Министър-председателят акад. Николай Денков даде изявление пред медиите след заседанието

...
Министър-председателят акад. Николай Денков даде изявление пред медиите след заседанието
Коментари Харесай

На Денков му се разтрепериха крачолите: Има риск и не бива да се подценява. Възможна е…

Министър-председателят акад. Николай Денков даде изказване пред медиите след съвещанието на Председателския съвет на Народното събрание.
„ Този Председателски съвет бе ориентиран да осведоми народните представители каква е обстановката, какви са рисковете и какви ограничения е подхванало държавното управление. Няма нещо, което да е друго от това, което казахме през вчерашния ден “, съобщи Денков.
„ Отново желая да подчертая, че трите съществени институции би трябвало да работят в синхрон “, добави той.
Той съобщи, че държавното управление към този момент е подхванало ограничения и те са свързани както с защита на основните обекти, които са рискови на този стадий, в това число и на обектите, на които се събират хора, гари, пристанища, летища, само че също по този начин и във връзка с това какви опасности могат да се чакат за в бъдеще.
„ Един риск, който не би трябвало да се подценява, е допустима бъдеща бежанска вълна, само че той не се чака в непосредствените дни, защото няма по какъв начин да се случи “, съобщи министър председателят, съобщи „ ДарикНюз “.
Според него посоките все още не са към България, а към други страни, тъй че това, по негови думи не е непосреден риск, просто би трябвало да внимаваме в бъдещето.
По отношение на консултативната среща, той разяснява: „ С водачите, които поддържат държавното управление, с тях съм обсъждал, с другите за момента не виждам никаква основа за разговор, те непрестанно атакуват държавното управление въз основата на откровени неистини, цинизми, не виждам причина да диря смяна на метода, по който се приказва с тях. Те би трябвало да трансформират държанието си към държавното управление, за стартираме да водим естествен разговор “.
Според него форматът на срещата не е бил явен. „ Ясно е, че ние с госпожа Габриел можем да представляваме държавното управление, ясно е също по този начин, че службите би трябвало да подават информация от всички институции, както видяхте срещата беше задоволително градивна “, съобщи Денков.
На въпрос има ли жителите от какво да се тормозят, Денков отвърна: „ Винаги, когато има повишаване на напрежението, се повишават и рисковете “
По думите му непосредствена опасност няма за България, като се изключи обекти, свързани с Израел. Той съобщи, че в случай че спорът се задълбочи би трябвало да се преразгледат тези опасности.
На въпрос има ли жители в Израел, които се нуждаят от помощ, Денков съобщи, че има жители в Израел с двойно поданство, само че въпросът е дипломатически по какъв начин ще се подходи с тях, това е в пълномощията на външното министерство.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР