Министър-председателката на Обединеното кралство Лиз Тръс обяви днес, че подава

...
Министър-председателката на Обединеното кралство Лиз Тръс обяви днес, че подава
Коментари Харесай

Лиз Тръс подаде оставка

Министър-председателката на Обединеното кралство Лиз Тръс разгласи през днешния ден, че подава оставка от лидерския пост в консервативната партия единствено шест седмици откакто встъпи в служба.
Тя беше свалена от власт поради своята икономическа стратегия, която провокира потрес в пазарите и разделяне в нейната Консервативна партия, отбелязва Ройтерс.
" Встъпих в служба по време на огромна икономическа и интернационална неустойчивост. Семейства и бизнеси се притесняваха по какъв начин ще заплащат сметките си. Противозаконната война на Путин в Украйна заплашва сигурността на целия ни континент и нашата страна прекомерно дълго беше възпрепятствана от невисок стопански напредък ", съобщи Тръс в изказване пред канцеларията си на " Даунинг стрийт ".
" Аз бях определена от Консервативната партия с мандат да трансформира това ", продължи тя. По думите на Тръс нейното държавно управление е съумяло да понижи сметките за сила и е изложило визия за стопанска система с ниски налози и висок напредък, която да се възползва от свободата на Брекзит.
" Но признавам, че поради обстановката, не мога да извърша мандата, с който бях определена от Консервативната партия. Затова разговарях с Негово величество краля, с цел да го уведомя, че депозирам оставка от поста водач на Консервативната партия ", сподели Тръс. " Тази заран се срещнах с ръководителя на Комитет 1922 сър Греъм Брейди. Ние се споразумяхме да бъдат създадени избори за водач, които да приключат в границите на идната седмица. Това ще ни разреши да продължим по пътя на осъществяването на нашите фискални проекти, както и поддържането на икономическата непоклатимост и националната сигурност на нашата страна.
Тръс добави, че ще остане министър-председателка на Обединеното кралство, до момента в който не бъде определен правоприемник за поста ѝ.
Източник: Българска телеграфна агенция
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР