Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн каза в четвъртък, че

...
Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн каза в четвъртък, че
Коментари Харесай

Вече нямам достатъчно сили и енергия. Премиерът на Нова Зеландия се оттегля

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн сподели в четвъртък, че ще се отдръпна от поста, тъй като към този момент няма " задоволително сили ", заяви Би Би Си. Съобщението в първата й за годината конференция беше прочувствено и изненадващо. Тя сподели, че ще се отдръпна от поста си до 7 февруари.

Джасинда Ардърн заяви още, че парламентарните избори в Нова Зеландия ще се проведат на 14 октомври .

" Да бъда министър-председател беше най-голямата чест в живота ми и желая да благодаря на новозеландците за голямата привилегия да управлявам страната през последните пет години и половина ", сподели тя.

" Със заемането на такава привилегирована роля идва и отговорността, в това число и отговорността да знаеш по кое време си верният човек да ръководиш, а също и по кое време не си ", добави Ардърн.

По думите й петте години и половина на поста са били " най-изтощителните в живота " й, само че също са й дали провокации, с които да се оправи.

" Знам какво изисква работата на министър председател и знам, че към този момент нямам задоволително сили и сила, с цел да я извършвам уместно ", сподели Ардърн.

Тя добави, че нейната роля е изисквала " да има ресурси от сили и сила, с цел да се изправи против непредвиденото ". " Но аз не напущам поста, тъй като работата е сложна. Ако това беше повода, евентуално щях да си потегли още след два месеца, прекарани на него ", сподели Ардън. Според Би Би Си повода за отдръпването й е прегаряне (бърнаут).

Тя беше определена на поста през 2017 година, на 37-годишна възраст. Ардърн е една от най-младите дами в света, заставали отпред на държавно управление и втората, която става майка, до момента в който заема поста, след пакистанката Беназир Бхуто.

Оставката й ще влезе в действие след назначението на нов министър-председател.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР