Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони подчерта днес, че Европейският съюз

...
Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони подчерта днес, че Европейският съюз
Коментари Харесай

Мелони: ЕС да действа решително срещу енергийната криза

Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони акцентира през днешния ден, че Европейският съюз би трябвало да предприеме решителни дейности, с цел да се изправи против енергийната рецесия. Тя съобщи това по време на първото си посещаване в Брюксел за среща с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с други европейски длъжностни лица, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на АНС.

" Днес аз ще съм в Брюксел, с цел да се срещна с ръководителите на европейските институции ", разгласи Мелони в обществените мрежи.

" Гласът на Италия в Европа ще бъде мощен. Готови сме да се захванем с главните проблеми, като се стартира с енергийната рецесия. Ще сътрудничим, с цел да намерим бързо и дейно решение в поддръжка на фамилиите и бизнеса, както и с цел да прекратим спекулациите. "   Новият министър председател на Италия ще се срещне с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с председателката на Европейския парламент Роберта Мецола. Това е първата публична аудиенция на Мелони в Брюксел, откогато стана първата жена министър председател на Италия, откакто нейната партия " Италиански братя " оглави десноцентристката коалиция, победила на парламентарните избори на 25 септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР